Уили Уонка – необикновената история на магьосника на шоколада

Уили Уонка – необикновената история на магьосника на шоколада
1 август 2023

Базиран на необикновения герой в центъра на „Чарли и шоколадовата фабрика“ – най-емблематичната детска книга на Роалд Дал и една от най-продаваните детски книги на всички времена, филмът „Уонка“ разказва удивителната история за това как най-великият изобретател, магьосник и производител на шоколад се превърна в любимия Уили Уонка, когото познаваме днес. От Пол Кинг, сценарист/режисьор на филмите за „Падингтън“, Дейвид Хейман, продуцент на „Хари Потър“, „Гравитация“, „Фантастични животни“ и „Падингтън“, и продуцентите Александра Дербишър ( „Падингтън“, „Джурасик“ World: Dominion”) и Люк Кели („Вещиците“ на Роалд Дал), идва опияняваща смесица от магия и музика, хаос и емоция, всичко разказано с невероятно сърце и хумор. С участието на Тимъти Шаламе в главната роля, този неустоимо ярък и изобретателен спектакъл на голям екран ще запознае публиката с младия Уили Уонка, пълен с идеи и решен да промени света с една по една възхитителни хапки – доказвайки, че най-добрите неща в живота започват с една мечта, а ако имате достатъчно късмет да срещнете Уили Уонка – всичко е възможно!

 

Предисторията се развива преди събитията от книгата на Роалд Дал „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“ и разказва за „ярките, митични начала на младия изобретател с въображение, преди той да се превърне в прочутия невероятен „Моцарт на шоколада“, според Warners.
Още през април Warner Bros представи нови кадри от „Wonka“ на своята презентация на CinemaCon. Именно тук Шаламе разкри, че всъщност е плувал в басейн с истински разтопен шоколад по време на продукцията на филма.

Премиерата на „Wonka“ по кината и в IMAX се планира да бъде през декември 2023г.

А докато чакате – може да хапвате от нашите Wonka предложения и да мечтаете, макар и не в басейн със шоколад.
Но пък, кой знае…всичко е възможно ;)